Çavuşköy Bilgi Paylaşım Forumu
BIRAKIN TADINI ADINI BİLE UNUTTUĞUMUZ YEMEKLER - Baskı Önizleme

+- Çavuşköy Bilgi Paylaşım Forumu (http://cavuskoy.biz)
+-- Forum: KÖYÜMÜZ HAKKINDA HERŞEY (http://cavuskoy.biz/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: YEMEKLERİMİZ (http://cavuskoy.biz/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Konu Başlığı: BIRAKIN TADINI ADINI BİLE UNUTTUĞUMUZ YEMEKLER (/showthread.php?tid=77)



BIRAKIN TADINI ADINI BİLE UNUTTUĞUMUZ YEMEKLER - Mesut Çakıroğlu - 08-04-2015

İşmikli-ekşimikli -biber

1299497786_0_400.jpg
yarım kilo işmiğin içine yoğurt kıvamına gelene kadar süt ilave edilerek karıştırılır biber turşusu içine doğranılır işmik tuzsuz ise bir miktar tuz atını   afiyet olsun    Tongue


İşi -ekşi - aş 

kayısı veye kuru erik olabilir, meyve kurusu  suda kaynatılarak iyice yumuşatıldıktan sonra ayrı bir tasta bir kaşık unu su ile çırpıp kaynayan meyve suyunun içine karıştırarak döküyorsun muhallebi kıvamına gelince -varsa pekmezle -tatlandırılır soğuk olarak servis edilir  afiyet olsun   Tongue


Cvp: BIRAKIN TADINI ADINI BİLE UNUTTUĞUMUZ YEMEKLER - Mesut Çakıroğlu - 27-06-2016

(08-04-2015, Saat: 19:48)Mesut Çakıroğlu Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İşmikli-ekşimikli -biber

1299497786_0_400.jpg
yarım kilo işmiğin içine yoğurt kıvamına gelene kadar süt ilave edilerek karıştırılır biber turşusu içine doğranılır işmik tuzsuz ise bir miktar tuz atını   afiyet olsun    Tongue


İşi -ekşi - aş 

kayısı veye kuru erik olabilir, meyve kurusu  suda kaynatılarak iyice yumuşatıldıktan sonra ayrı bir tasta bir kaşık unu su ile çırpıp kaynayan meyve suyunun içine karıştırarak döküyorsun muhallebi kıvamına gelince -varsa pekmezle -tatlandırılır soğuk olarak servis edilir  afiyet olsun   Tongue


13516228_588886271279160_205253670997941...e=58019E07