Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YEMEK TARİFLERİ
#1
Star 
1 Mart 2009, 01:39:43 


 POPARA
Kendimden bildiğim kadarıyla köyün olmassa olmaz sabah yemeğidir.nasıl yapıldığını açıklamaya çalışayım. bu yemeğin çok tutulmasının sebebi ucuz olmasıdır. İçindekiler gerçekten büyük bir tas (tencere de olur)
biraz ekmek (bayağı olsun )
süt(inek koyun vb)
tuz
peynir(isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
nerden başlıyacağı hiç önemli değil,önemli olan sonuç ekmekleri parça parça yapın bu genellikle sofrada herkestarafından yapılır  geri kalan malzemeyi (süt) büyük tasa boşaltılır sonrası ... afiyet olsun bol bol yenir    
yanında turşuyu tavsiye edebilirim  Tongue



yemklerr.jpg

AKITMA

Malzemeler
2 yumurta
yarım litre süt
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı şeker alabildiğince un 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket  kabartma tozu

Hazırlanışı; 2 yumurta çırpılır bir yemek kaşığı seker süt yağ eklenerek çırpılan karışıma un tuz ve son olarak kabartma tozu eklenir kek hamurundan biraz cıvık akıcı bir kıvam olmalıdır.
Bütün malzemeler pütürsüz bir boza kıvamına getirilir.(Blendırdan geçirilirse köpük köpük daha güzel bir kıvam olur)saçta (bulabilirseniz )Teflon oda olur mecburen tavaya bir yemek kaşığı yardımı ile alınır orta ateşte iki tarafı pembemsi olana dek pişirilir.tahta bir spatula ile çevrilir.Arasına peynir  yada ekşimik(işmik  Smile )oluşan bir karşım yapılıp rulo şeklinde akıtmalar sarılır.çayla servis yapılabilir 

Not.. akıtmanın alt yüzü piştiğinde akıtmanın üstü süngerimsi delik delik bir hal alır daha sonra tersini çevire bilirsiniz.



ak%C4%B1tma_132482.jpg    



KARIŞTIRMA

MALZEMESİ
1- Yarım lire süt
2- İki kaşık un
3- Yeterince tuz
4- Bir çorba kaşığı tereyağı
5- Bir çay kaşığı Kırmızı toz biber

YAPILIŞI
Yarım litre süte iki çorba kaşığı un konularak yeterince tuz eklenir. kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Orta kıvamda koyulaşınca tabağa boşaltılır. Tavada kızartılmış tereyağı kırmızı toz biber eklenerek, üzerine yayılarak dökülür.

sutlu-karistirma-ziyafet-1.jpg

Soğukluk 

[b]150393049_25c9e8a552_o.jpg
[/b]

[b]Ağaçtan erikleri topladım kaynatıp soğukluk yapıcam hoşaf yada kompostoda olur ama ben soğukluk yapıcam .Babam soğukluk der ben hoşaf diyorum benim kız da komposto der  Big Grin [/b]
DÜNYA OSMANLININ ADALETİNE MUHTAÇ...
istiklalmar001.gif
Ara
Cevapla
#2
Kolaç (Lokma)

Kolaç yada lokma kandillerde ve arife günlerinde yapılır genellikle ekşi ekmek hamuruyla yapılır ve genellikle çoğu konu komşuya dağıtılırdı ne güzel günlerdi bea

KOLA%C3%87.png
KOLA%C3%87%C3%87.png
KOLA%C3%871.png
DÜNYA OSMANLININ ADALETİNE MUHTAÇ...
istiklalmar001.gif
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi